De toekomst van effectief leren

Bij Parate Kennis B.V. draait alles om leren en groeien. We erkennen de beperkingen van traditionele tentamens als momentopnames. Daarom hebben we PK Groei geïntegreerd in onze leeromgeving, een revolutionaire stap in het onderwijs.

Met PK Groei bieden we een toegankelijke en inspirerende e-learning omgeving voor onderwijsinstellingen. Wij geloven dat elke student het verdient om het beste uit zichzelf te halen. Lees ons artikel in het tijdschrift Examens (mei 2024 | nr 2), “Van toetscultuur naar leercultuur”, waarin we onze aanpak beschrijven die niet alleen een rijke leercultuur creëert, maar ook leidt tot hogere cijfers. Samen transformeren we de toetscultuur in een leercultuur. Ontdek PK Groei en start vandaag nog met inspireren!

Een voorbeeld van een leercurve

Wat is PK Groei?

PK Groei is een doorlopend evaluatieproces waarbij de voortgang van leerlingen continu wordt gemeten. In tegenstelling tot traditionele tentamens, die slechts een momentopname bieden, stelt PK Groei ons in staat om een volledig en dynamisch beeld van de leerontwikkeling te krijgen.

De voordelen van PK Groei

1. Actief leren:

Leerlingen zijn constant actief betrokken bij hun leerproces. Door regelmatige metingen en feedback tijdens de lessen, worden zij aangemoedigd om continu te leren en te verbeteren.

2. Natuurlijk groeiproces:

We benadrukken het belang van een natuurlijk groeiproces in leren. Fouten maken wordt gezien als een essentieel onderdeel van dit proces, wat bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van de leerling.

3. Positieve benadering van leren:

Door PK Groei leren leerlingen dat fouten maken niet iets is om te vrezen, maar juist kansen zijn voor persoonlijke groei. Dit stimuleert een positieve houding ten opzichte van leren.

4. Persoonlijke ontwikkeling:

Elke leerling is uniek. PK Groei stelt ons in staat om het leerproces aan te passen aan de individuele behoeften en capaciteiten van elke leerling.


Waarom kiezen voor PK Groei?

Verbeterde leerresultaten: Doorlopende feedback en evaluatie leiden tot een dieper begrip en betere retentie van kennis.

Minder examendruk: Vermindert de druk en stress die geassocieerd worden met traditionele tentamens.

Gepersonaliseerd leren: Maakt het mogelijk om het onderwijs aan te passen aan de behoeften van elke individuele leerling.


Ontdek PK Groei!

Ontdek hoe PK Groei uw onderwijsinstelling kan transformeren. Neem contact op met Parate Kennis voor meer informatie of een demonstratie.